Adsense Reklam

11 Ocak 2016 Pazartesi

YENİ NESİL KONSOLLAR DAHA UYGUN FİYATLI OLACAK

CES'te konuşma yapan AMD CEO'su Lisa Su, yeni nesil konsolların daha uygun fiyata satılacağına dair ilk sinyali verdi.





















Şu anda muhteşem oyunların bulunduğu ve görüntü kalitesi olarak satın alınan fiyata toplanabilecek bilgisayarlardan çok daha iyi deneyim sunan PlayStation 4 ve Xbox One arasında her zaman bir çekişme yaşanmakta. Kimisi Sony'nin bu işi daha iyi yaptığını ve konsol alacaksa PS4 alacağını iddia ederken, bir kesimde de Microsoft'un bu sefer sağlam bir iş ortaya koyduğunu ve XBO konsolunun daha iyi olduğunu söyler.


Performans olarak PS4'ün bir tık daha iyi olduğunu ve PlayStation VR ile sanal gerçekliğe geçtiğini gördüğümüz PlayStation'un satış olarak da Xbox'ın önünde olduğunu düşünürsek PS4 kullanıcılarının daha memnun olduklarını söyleyebiliriz.

Ancak ister PlayStation 4 isterseniz Xbox One sahibi olun ya da o tarafı seven bir oyuncu olun sorun şu ki her iki konsol da pahalı olarak gösteriliyor. Tek kol ile gelen ve 1.500TL civarında satılan bu konsollarda ikinci kolu almak ve birkaç oyun almak isteyince işler sıkıntıya giriyor. Bir de aylık ya da yıllık olarak ödemeniz gereken Xbox Live Gold ve PlayStation Plus denilen durum olunca toplamda herkesin alamayacağı bir miktar ortaya çıkıyor.


Ancak yeni nesilde en azından sadece konsolu alırken bu kadar yüksek rakamlar olmayabilir. Çünkü devam eden CES 2016'da konuşma yapan AMD CEO'su Lisa Su, yeni nesil konsollarda daha uygun fiyata ve daha iyi performansa denk gelecek işlemci ve ekran kartları üreteceğini duyurdu. Buradan hareketle Xbox ve PlayStation'da AMD çipseti ve ekran kartlarının kullanıldığına göre parça konusunda daha az para ödeyecek olan Sony ve Microsoft böylece daha uygun Xbox ve PlayStation üreterek satacaklar.
Tabiki daha yeni nesil konsol görmemize biraz daha var. Ancak en azından bu haber bile ileride konsol almayı düşünen kesimin şimdiden sevindirecek bir detay olduğunu unutmamak gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder