Adsense Reklam

11 Ocak 2016 Pazartesi

DÜNYA TARAFINDAN TANINAN 6 HACKER GRUBU

Hackerlar, günümüzde herkesin kullandığı bilgisayarlarda ve bilgisayar ağlarının sistemlerinde açıklık, zayıflık veya yanlışlık arayan kişilerdir. Bu sistemlerde veya cihazlarda açık bulmasıyla birlikte açığın bulunduğu yazılıma kendi istediği şekilde yön veren hackerlar, tüm işlemlerini bilgisayarlar ve internet üzerinden gerçekleştiren büyük firmaların ve şirketlerin en büyük korkuları arasında yer alıyorlar. Bu haberimizde yaptıkları hacklemelerle birlikte dünyanın en çok tanınan hackerları arasında yer almayı başaran hacker gruplarını tanıtacağız.


  • Ayyıldız Tim

















2002 senesinde Yeni Zelanda'da kurulmuş olan hacker grubu, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın internet sitesini hackleyerek adını duyurmuştur. Kendilerini vatansever olarak tanımlayan grup üyeleri, şu an Türkiye'ye savaş açmış durumda olan Anonymous ile karşı karşıyadır. Ayyıldız Tim'in Amerika, Çin ve İsrail devlet sitelerine düzenlediği sadırılar bulunmaktadır. Aynı zamanda Suriye hükümetine ait olan birkaç sitenin de Ayyıldız Tim tarafından hacklendiği biliniyor.


  • Legion of Doom
Hack grupları arasında en eskilerinden olan Legion of Doom, 1980 tarihinde kurulmuştur. 2000'li senelere gelinmesiyle birlikte faliyetlerini sonlandıran hacker grubu. Grup üyelerinin bazılarının kimliği açıklanmasına rağmen "Lex Luthor" adlı kurucunun da dahil olduğu birçok kişinin kimliği hala bilinmemektedir. Grup, Lex Luthor'un Masters of Deception adlı bir diğer hacker grubuyla karşı karşıya kalmasıyla birlikte kurulmuştur. Masters of Deception ve Legion of Doom arasında "Büyük Hacker Savaşı" olarak bilinen savaş başlamıştır. Telefon hacklemeleriyle tanınan grup, birçok devlet kurumunu hedef almasıyla birlikte Amerika Hükümeti'ne korku salmıştır.

  • Anonymous
Tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmemesine rağmen 2008 senesinde varlığının bilinmesini sağlayan Anonymous, gelmiş geçmiş en büyük hacker grupları arasında yer alır. Diğer hacker gruplarından farklı olarak siyasi amaçlar doğrultusunda hack saldırıları gerçekleştiren grup, 4chan ile son derece yakın bir ilişki içerisindedir. Simgeleri olarak V for Vendetta maskelerini kullanmayı tercih eden Anonymous üyeleri, kayda değer birçok hack saldırısında yer almıştır. Para çalmak veya para kazanmak amacıyla değil, amaçlarını gerçekleştirmek doğrultusunda hacklemeler yapan grup, çocuk istismarı yapan birinin yakalanmasını ve bir tecavüz vakasının çözülmesini de sağlamıştı. Polisle çalışmamasına rağmen bu gibi konularda gönüllü olarak yardım eden Anonymous, birçok üyeye sahip olmasına rağmen tek bir düşünce doğrultusunda hareket eder ve milyonlarca destekçiye sahiptir. Anonymous'un hiçbir şekilde dini, dili ve milleti yoktur. Etkileşimde bulunduğu ülke ile onların dilini kullanarak iletişime geçer ve ırkçı tutumlara karşı çıkar.

  • Lizard Squad
"Siyah şapkalı hackerlar" olarak bilinen Lizard Squad grubu, oyunlarla bağlılığı bulunan sistemlere ve sitelere DDoS saldırısı yapmasıyla birlikte ününe sahip olmuştu. 2014 senesinde kurulmuş olmasına rağmen kısa bir sürede League of Legends'a, Destiny'ye, PlayStation Network'e, Xbox Live'a ve Kuzey Kore'ye DDoS saldırısı gerçekleştirmiştir. Saldırılarında genellikle DDoS'u tercih eden hacker grubu, belirlenene göre sadece 7 kişiden oluşuyor.

  • Masters of Deception
1980'lerin başından beri varlığını sürdüren Masters of Deception, hacker grupları arasındaki en eski gruplardan birisidir. Çoğu üyesi hala gizli olan grup, elde ettikleri bilgileri sahip oldukları özel bir rütbe sistemi sayesinde paylaşırlar. Bu bilgilerin bazıları çok özeldir, bazıları ise internet üzerinden bile herkesle paylaşılır. 1993-1994 senelerinde FBI'ın ve Gizli Servis'in emekleriyle birlikte gurubun beş üyesi yakalanmıştır. Yakalanan üyelerin bazıları dönemlik olarak serbest bırakılmış, bazıları ise hapise gönderilmiştir. Grubun en eski üyelerinden olan Phiber Optik de (gerçek ismiyle Mark Abene) hapise giren isimler arasındaydı.

  • RedHack
1997 yılında kurulmuş olan RedHack, Marksist ve Sosyalist ideolojiyi benimsemiş üyelerden oluşur. Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesini çökerten hacker grubu, adını duyurmayı başarmıştır. Birçok üyesinin bulunmasına rağmen sadece 12 adet ana üyeye sahip olan RedHack, "Hak yersen hack yersin" sözünün çıkış yaptığı yerdir. Genellikle emniyet güçlerinin ve devlet kurumlarının sitelerini hackleyen RedHack, pedofililerin yakalanmasına da yardım etmiş ve onların hesaplarını kapatmıştır. RedHack, öğrencilere süt dağıtılmasıyla birlikte yüzlerce öğrencinin zehirlenmesini de protesto etmek için 3 farklı süt firmasının internet sitesini hacklemiştir. Hacker grubunun bu yaptığı hack, sosyal medya kullanıcılarından büyük destek görmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder