Adsense Reklam

11 Ocak 2016 Pazartesi

Panasonic’ten YENİ ŞEFFAF EKRAN

CES 2016’nın en sıradışı ürünlerinden olan Panasonic’in yeni şeffaf ekranı, evlerin gelecekteki vazgeçilmez ürünlerinden olacak.
Şeffaf ekranlar aslında yeni bir teknoloji değil. Fakat Panasonic’in CES 2016’da duyurduğu ekran, fuarın en ilgi çekici ürünlerinden bir tanesi olmayı başardı.
LG’nin rulo haline getirilebilen OLED ekranından sonra CES’in en havalı ekranlarından olan Panasonic’in ekranı, içerisinde micro LED ışıklarını barındıran bir panele sahip. Panasonic’in mühendislerine göre ekran tamamen şeffaf değil, fakat yine de muhteşem göründüğünü söyleyebiliriz. 
Prototip versiyonunun gösterildiği ekran, 1080p çözünürlüğe sahip. Fakat ürünü yerinde inceleyen TheVerge editörüne göre Panasonic, ekranda resmin kapandığı sıradaki şeffaflık seviyesinden hala memnun değil. Ekranın tam olarak kullanılabilir duruma gelmesi için 5 yıllık bir süreye daha ihtiyaçları bulunuyormuş.
Ekranın ayrıca sağlam bir müzik uygulaması bulunuyor fakat bunun da gerçekleşmesi için yaklaşık 5-10 yıllık bir süre gerekiyor. Bu uygulama için, geleceğin Apple’ın Cover Flow özelliğine benzer bir özellik olacağı söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder